Chomutov – Chomutovský Park T. G. Masaryka vedle průmyslové a základní umělecké školy prochází v těchto dnech velkou rekonstrukcí. Jeho novou podobu vybrali sami občané Chomutova, většina se přiklonila k variantě, která kopíruje nynější tvar cest.

Do parku T.G.M. už vjela těžká technika.

Do parku už vjela těžká technika. V první fázi stavaři udělají hrubé terénní práce, rozšíří nástup do parku, vybourají staré chodníky a obrubníky, které následně nahradí cesty s mlatovým povrchem. Přibude osvětlení, upraví se alej podél Smetanovy ulice a udělají se některé zahradní práce. Instalují se také nové lavičky a odpadkové koše.

V druhé části, která kvůli počasí přijde na řadu až na jaře, se udělají terénní modelové práce a obnoví se travnaté plochy. Celkové náklady budou zhruba 4,5 milionu korun.

Oprav se dočkají i okolní ulice

Město též nechá opravit tři ulice, které obklopují park T.G.M. V ulicích Purkyňova, Křižíkova (před ZUŠ) a Smetanova (před dopravním inspektorátem Policie ČR) silničáři položí nový asfalt, udělají se i nové chodníky. Rekonstrukce by měla zlepšit i parkování v ulicích, projektant se snažil maximálně využít prostor pro stání aut. Ve všech třech ulicích bude možné zaparkovat po obou stranách. Součástí této investiční akce je i doplnění bezbariérových přechodů pro chodce. Náklady na opravy silnic a chodníků se vyšplhají 3,8 milionu korun.

O tom, jak se park T.G.M. po rekonstrukci promění, jsme psali zde:

[article]4113[/article]

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru