Je to tu znovu! Vyhlášení smogové situace opět pro celý Ústecký kraj
Východ Slunce. Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Ústecký kraj - Centrální předpovědní pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu vyhlásilo smogovou situaci z důvodu vysokých koncentrací troposférického ozonu pro území Ústeckého kraje.

Smogová situace platí od středečního odpoledne. V minulých dnech byla již vyhlášena jednou.

Alespoň na jedné stanici reprezentativní pro toto území překročil hodinový průměr troposférického ozonu informativní prahovou hodnotu 180 mikrogramů/m3. Aktuální koncentrace na stanicích smogového varovného a regulačního systému jsou uvedeny zde.

Překročení informativní prahové hodnoty a trvání smogové situace se předpokládá rovněž během dnešního dne.

Při pobytu pod širým nebem v odpoledních hodinách se doporučuje zdržet se zvýšené fyzické zátěže, spojené se zvýšenou frekvencí dýchání. Doporučení platí zejména pro osoby s chronickými dýchacími potížemi, starším lidem a malým dětem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru