Speciální policejní hlídky z jiných krajů u nás mají posoudit bezpečnostní situaci v problémových místech
Policie v Janově, problémovém panelovém sídlišti v Litvínově. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Ústecký kraj – Policejní hlídky z jiných regionů vyškolené pro práci s národnostními menšinami mapují situaci ve městech v Ústeckém kraji nezávislým, nezúčastněným pohledem.

“Mají pomoci navrhnout Policii ČR řešení současné problematické bezpečnostní situace v Ústeckém kraji. Na základě jejich šetření by se měla upravit práce nebo spíše organizační struktura Policie ČR tak, aby byla naše práce efektivnější,” vysvětluje Jindřich Bergman, zástupce vedoucího územního odboru Most.

Hlídky policie ČR z Ostravského, Karlovarského, a Olomouckého kraje procházejí několik týdnů problémové lokality ve městech v Ústeckém kraji a připravují souhrnnou zprávu, kterou předloží policejnímu prezidiu. Zatím vnímají jako nejhorší situaci v Ústí nad Labem.

“Je to další krok k tomu, jak ukázat lidem z Prahy, že naše problémy nezveličujeme a je nutné udělat řadu změn v oblasti bezpečnosti i legislativy, aby se situace nezhoršovala. Jsem rád, že se podařilo toto mapování v našem městě prosadit a budeme s Policií ČR nadále úzce spolupracovat,” uvedl například primátor Mostu Jan Paparega.

Policejní prezidium přistoupilo k mapování na základě podnětů primátorů a starostů místních samospráv a také na základě intervence policejního ředitele krajského ředitelství v Ústeckém kraji Jaromíra Knížete. Během léta mají speciální hlídky 30 policistů projít všechna problémová území v Ústeckém kraji.

(lou, oh)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru