Klášterečtí zastupitelé se mimořádně sejdou v srpnu kvůli cykloparku. Chtějí, aby se začalo stavět co nejdříve
Situační výkres parku. Zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Klášterečtí zastupitelé se mimořádně sejdou ve čtvrtek 2. srpna. Důvodem je plánovaná stavba cykloparku v Královéhradecké ulici. Vedení radnice chce, aby mohla být zahájena bez zbytečného odkladu.

Radní doporučili zastupitelům města schválit rozpočtové opatření tak, aby mohla být zahájena stavba cykloparku v Královéhradecké ulici. Tímto bodem by se zastupitelstvo zabývalo až v září, proto se svolalo zasedání v mimořádném termínu 2. srpna, aby se nadále nemuselo čekat.

Stavba měla být původně zahájena už v červnu, ale jedna z firem, která se účastnila výběrového řízení, podala námitku k Úřadu na ochranu hospodářské soutěže, čímž se termín oddálil. Město má nyní k dispozici usnesení úřadu, že správní řízení zastavuje, nic tedy již zahájení stavebních prací nebrání.

Jak bude cyklopark vypadat?

„Plánovaná rekonstrukce stávajícího parku přinese nové cesty, které budou využitelné pro jízdu na kole a především na kolečkových bruslích,“ představuje projekt starosta města Štefan Drozd a dodává: „Jelikož je část parku v aktivní záplavové zóně, nemohou tu dle Povodí Ohře vzniknout všechna původně zamýšlená hřiště, amfiteátr či nový mostek přes potok. Kromě nových cest a nového veřejného osvětlení zde však vznikne prostor pro budoucí workoutové hřiště.“

Vedle parku bude vybudováno zázemí pro správce parku a pro tržnici včetně veřejných toalet. V příštím roce se plánuje pokračovat revitalizací zeleně.
Kromě stávajících cest, které se opraví, přibudou další, aby in-line dráha a cyklostezka byla delší.

Do budoucna se uvažuje, že se park stane jakýmsi dopravním uzlem pro cyklisty, cílem je svést do něj aktuálně plánované cyklostezky podél Kláštereckého potoka, podél Podmileského potoka a podél Petlérské ulice. Na park také naváže přejezd do ulice Pod Skalkou a následně Cyklostezka Ohře. Park bude od hlavní silnice místy oddělen bariérami a zábradlím.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru