Nexen chce tuto obří továrnu v zóně Triangle otevřít do konce roku
Stavba továrny Nexen. V pozadí vrch Zlatník na Mostecku. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Žatec - Jihokorejská společnost Nexen Tire chce novou výrobní linku v žatecké zóně Triangl otevřít do konce roku 2018.

Půjde zároveň o vůbec první továrnu Nexen Tire v Evropě. Práci v ní najde až 1500 mechaniků, seřizovačů, nástrojářů a dalších specialistů pro její provoz. Do konce roku 2018 plánuje Nexen Tire zaměstnat v závodu kolem 500 pracovníků. Další pak v následujících letech.

„S náborem jsme začali už v prosinci 2017. Během letošního roku zaměstnáme prvních 500 pracovníků, pro které máme připravenou řadu benefitů,“ uvedla Linda Kostrůnková z Nexen Tire.
O práci je zájem, společnost shromáždila více než osm set životopisů.

Specializací technologicky vyspělého závodu společnosti Nexen Tire v zóně Triangle bude výroba pneumatik pro osobní a lehké nákladní automobily. Předpokládaná produkce továrny, jež bude disponovat nejmodernějšími výrobními postupy, dosáhne až 12 milionů pneumatik ročně. Rozloha závodu bude činit 65,4 hektaru, což odpovídá přibližně ploše 15 fotbalových hřišť.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru