Jak se daří vlkovi, který dostal zásah elektřinou? Jeho smutek bude zoopark lidem vysvětlovat na ceduli
Šestnáctiletý vlk ve svém výběhu. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Chomutov - Jak se daří vlkovi v chomutovském zooparku, který se letos na konci dubna zamotal do elektrického ohradníku a dlouhé desítky minut dostával elektrické šoky, než se ho podařilo vysvobodit?

Taky je vám při návštěvě zooparku líto tohohle osamoceného vlka, který většinou jen polehává v trávě? Nejste sami. „V minulých dnech mi napsala jedna návštěvnice, že tak smutné zvíře ještě neviděla. Odpověděla jsem jí a vysvětlila situaci,“ uvedla v tomto týdnu ředitelka Věra Fryčová u příležitosti představení změn, které čekají přes léto na návštěvníky zoo. Vysvětlení se lidé dočkají také u vlkova výběhu, přibude tam nová informační cedule.

A jak se to tedy s jeho smutkem a zdravotním stavem má? Zvířeti je vysokých šestnáct let, je v pořádku. Nové členy smečky k němu ale už dát nemohou. Určitě by mu náladu nezvedli. Vzhledem k jeho věku a hierarchii ve vlčí smečce by naopak nejspíše dlouho nepřežil. Noví mladí členové, ať už by to byly samice či samci, by se jej mohli chtít jako nejslabšího článku zbavit. Tak prostě velí příroda.

Vlčí senior je navíc také velmi konzervativní a těžce by snášel i přestěhování do jiného výběhu.

Vlk se do chomutovského zooparku dostal jako jeden ze čtveřice vlčích sourozenců, kteří byli do zooparku dovezeni v roce 2002 z pražské zoologické zahrady. Během let došlo k přirozené redukci této skupiny, takže když v roce 2014 uhynul předposlední z vlků, zůstal ve výběhu už jen tento poslední vlk.

Na konci dubna se v Podkrušnohorském zooparku stala nešťastná událost, kdy se vlk zamotal do elektrického ohradníku ve svém výběhu. Trpěl neustálými elektrickými výboji asi tři čtvrtě hodiny, než se ho podařilo návštěvníkům pomocí dřevěných násad vysvobodit. Nikdo ze zooparku nebyl vzhledem k pokročilé hodině k sehnání. Zoopark po této události a vlně kritiky po areálu vyvěsil pohotovostní telefonní číslo.

https://www.youtube.com/watch?v=Dw__w0dIUbk

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru