Květen byl na silnicích Chomutovska tragický. Při nehodách zemřeli dva lidé
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Na silnicích Chomutovska vyhasly v květnu dva lidské životy. Dalších 26 lidí bylo při nehodách zraněno. Vyplývá to z policejních statistik.

Policisté v květnu vyšetřovali na silnicích Chomutovska celkem 155 nahlášených dopravních nehod. Je to o 23 více, než tomu bylo za stejné období loňského roku (132 nehod). Zraněno bylo celkem 26 osob, 22 lehce a 4 těžce.

V květnu zemřeli v souvislosti s dopravní nehodou bohužel i 2 lidé. Tragická bouračka se stala v první polovině měsíce na silnici 1/7 poblíž obce Křimov. Srazil se tady Ford Transit s přívěsem s nákladním autem s návěsem. K nehodě došlo tak, že 26letý řidič vozidla Ford Transit, který jel od Chomutova směrem na obec Hora svatého Šebestiána, s autem narazil do kovových svodidel a následně přejel do protisměru právě v době, kdy tudy projíždělo nákladní vozidlo s návěsem. Náraz byl tragický pro řidiče Ford Tranzitu. Na následky zranění bohužel na místě zemřel. Jeho těžce zraněného spolujezdce záchranáři letecky přepravili do nemocnice. I tento muž ale následně svým zraněným podlehl.

Jako již tradičně zavinil v květnu nejvíce nehod špatný způsob jízdy - 93 nehod, následuje nedání přednosti v jízdě – 29 nehod, nepřiměřená rychlost – 11 nehod, špatné předjíždění 2 nehody a 1 nehodu má na svědomí i technická závada na vozidle. Celkové škody se vyšplhaly na 8 700 500 korun. Na pokutách policisté vybrali 56 500 korun, alkohol byl zjištěn u 4 bourajících řidičů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru