Přestavba hasičárny se protáhne, muzeum a infocentrum město otevře zřejmě až příští rok
Hasičský dům v Tyršově ulici, ve kterém bude infocentrum a hasičské muzeum. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Jirkov - Člověk míní, zákon mění. Plánovaná rekonstrukce Hasičského domu v Tyršově ulici potrvá déle, než se čekalo. Investici pozdrží náročnější výběrová řízení.

Letos se určitě začne s první části přestavby, tedy stavebními úpravami. Dodavatele už město vybralo a podařilo se mu vysoutěžit výhodnější cenu. Práce vyjdou na 14,8 milionu korun, což je o dva a půl milionu méně, než na kolik vyčíslil náklady projektant ve stavebním rozpočtu. „Věříme, že podobně se nám podaří snížit náklady i při soutěži na vnitřní expozici,“ dodává k tomu starosta Radek Štejnar.

Na dodávku expozice pro infocentrum a muzeum se však musí vypsat výběrové řízení zvlášť. Podle zákona spadá tato akce do takzvané nadlimitní veřejné zakázky, u níž jsou lhůty pro výběr dodavatele podstatně delší. „Zatím nám to vychází tak, že na dokončení expozice dojde zhruba v únoru či březnu příštího roku,“ informoval vedoucí odboru majetku města a útvaru investic Milan Reiner. Původně se plánovalo, že se vše stihne do konce roku.

Kvůli tomu se letos zřejmě nevyčerpá celá suma, určená na tuto akci v rozpočtu. Vedení města se proto rozhodlo peníze použít na jinou investici, konkrétně na rekonstrukci školního hřiště u ZŠ Nerudova. Ta byla v letošním plánu ´první pod čarou´.

Hasičský dům bude po přestavbě sloužit jako nové informační centrum a interaktivní muzeum hasičské techniky. Prim budou hrát moderní technologie, významné historické události budou například ztvárněné pomocí videomappingu a muzeum bude mimo jiné lákat na obří počítačovou simulaci hašení.

(jd)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru