Zahrady u dvou mateřinek v Jirkově jsou nyní přístupné pro všechny
Zahrada u MŠ Pohádka ve Školní ulici se od 25. května otevře vždy na odpoledne i pro veřejnost. Na snímku si na hřišti hrají děti ze třídy Motýlci. Foto: Josef Dušek / Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Loňská zkušenost s otevřenou zahradou mateřské školy ve Smetanových sadech dopadla na výbornou. Pro letošek proto město zpřístupní hned dvě hřiště v areálu mateřinek.

Už od 1. května je otevřené zahradní hřiště MŠ Kaštánek, kde jsou od loňského podzimu i nové herní prvky. „Měli jsme na loňské otevření samé pozitivní ohlasy a při pěkném počasí bývala zahrada vždy plná,“ pochvaluje si vedoucí školky Jaroslava Chrtková. Výhodou je, že místní děti hřiště znají, navíc je udržované a hlídané správcem.

Stejnou možnost teď budou mít rodiče malých dětí z okolí MŠ Pohádka ve Školní ulici. Zahradní hřiště tu otevřeli pro veřejnost od 25. května, kdy nastoupí správce placený úřadem práce.

„Jsme rádi, že naše zahrada ožije i odpoledne,“ těší se na novinku vedoucí školky Miroslava Poláková. „A také jsme rádi za správce, protože tu míváme problémy s vandaly, i když je hřiště zavřené,“ dodává.

I tady by uvítali nové herní prvky. „Podle možností rozpočtu budeme zvažovat jejich doplnění během podzimu,“ přislíbil vedoucí odboru školství a sociálních věcí Karel Bernt.

Zmíněné zahrady budou pro veřejnost otevřené každé odpoledne od 16 do 19 hodin, vyjma víkendů a jednoho letního měsíce, kdy budou tyto školky zavřené. Otevírat se budou pouze při pěkném počasí.

(jd)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru