Tři policisté z Chomutova získali ocenění Gentleman silnic. Zachránili život mladému řidiči
Ocenění policisté. Zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutov - Tři policisté z Chomutova - Josef Aron, Petr Sládek a Michal Kašpar – získali ocenění Gentleman silnic v rámci společného projektu České pojišťovny a Policie ČR. Trojice policistů loni v létě zachránila život 24letému řidiči, který havaroval a hrozilo, že ve svém voze uhoří.

Nehoda se stala v červenci 2017 na silnici l/13 poblíž obce Černovice. Policisté si při cestě do práce všimli havarované felicie, která se nacházela mimo vozovku a kouřilo se z ní. Ani na chvilku nezaváhali, zastavili a běželi k autu. To už z něj začaly šlehat plameny. Policisté záhy zjistili, že uvnitř vozu je zaklíněný pod promáčklou střechou řidič. Zatímco jeden z nich volal záchranáře, další dva zastavili projíždějící nákladní auto, jehož řidič jim poskytl hasicí přístroj, kterým oheň uhasili. Zraněného muže se poté snažili vyprostit, což se jim však nepodařilo. Udržovali ho proto při vědomí až do příjezdu lékaře.

Ocenění policistům předal ve čtvrtek 19. dubna zástupce vedoucího Územního odboru Policie ČR Ing. Robert Kubánek a tisková mluvčí České pojišťovny Ivana Buriánková. Chomutovští policisté se tak stali v pořadí již 141., 142. a 143. oceněným „gentlemanem silnic“ v České republice. Cílem projektu „Gentleman silnic“ je motivovat účastníky silničního provozu k tomu, aby si pomáhali, nebyli k sobě lhostejní a všímali si svého okolí.

2004gentlemansilnic1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru