Jirkov propojí cyklostezku u ZUŠ a vydláždí vjezd do centra
Stavební práce na propojení cyklostezky u jirkovské ZUŠ už začaly. Foto: Měú Jirkov/Josef Dušek
Chomutov

Jirkov – S jarem každoročně ve městech začínají různé investiční akce. V Jirkově se první dvě týkají Chomutovské ulice. Na kruhovém objezdu u základní umělecké školy město propojí cyklostezku končící ze dvou stran u křižovatky. Kompletní rekonstrukce pak čeká spodní část ulice vedoucí ke kostelu.

Cyklostezka dnes v Palackého ulici končí těsně před křižovatkou a cyklisté musejí vjíždět do silnice. Z druhé strany je zatím dovedena jen k přechodu pro chodce u školy. Nově vybudovaná část cyklostezky tyto dva konce propojí. Vzhledem k tomu, že sousední Chomutov už plánuje stavbu cyklostezky od Písečné směrem k Černému mostu, na kole bude možné dojet z Chomutova až k červenohrádeckému koupališti. Po dokončení rekonstrukce Dvořákovy ulice pak bude možné se napojit na tomto kruhovém objezdu rovněž na stezku vedoucí do Olejomlýnského parku nebo až do Studentské ulice. 

V souvislosti s výstavbou zmíněné propojky je potřeba stavebně upravit také část chodníku a u přechodu v Palackého ulici vybudovat ostrůvek. Stavební práce už začaly, hotovo má být do května. Investice vyjde město na 840 tisíc korun.

Oprava spodní části Chomutovské ulice

Druhou akcí, která začne v polovině dubna, je rekonstrukce spodní části Chomutovské ulice. Jde o poslední asi stometrový úsek od umělecké školy směrem ke kostelu. „Vozovka už nebude asfaltová, jako doteď, ale ze žulové dlažby, stejně jako navazující komunikace v centru města,“ poukazuje na jednu z novinek Lubomír Polák z odboru majetku města a útvaru investic.

V ulici bude po rekonstrukci třináct příčných parkovacích míst, rekonstrukce se dočká také veřejné osvětlení a po obou stranách ulice přibudou stromy. Zásadní změnou pro řidiče bude, že se ulice stane jednosměrnou, a to právě ve směru od školy ke kostelu. Rekonstrukce bude probíhat od dubna do června a město za ni zaplatí necelé čtyři miliony korun.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru