U přechodů v devíti obcí a městech Chomutovska stály policejní hlídky. Radily, jak bezpečně přejít silnici
Děti dostávaly od policistů i dárky - zápisníky, rozvrhy hodin, reflexní pásky nebo třeba reflexní tkaničky do bot. Foto: 3x Policie ČR
Chomutov

Chomutov – Do celorepublikocé preventivní akce s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne“ se v minulém týdnu zapojili také policisté na Chomutovsku. Stáli u přechodů v devíti městech a obcích regionu a radili, jak bezpečně přecházet silnici.

Preventivní akce proběhla na Chomutovsku od 3. do 6. dubna. Kromě Chomutova mohli policisty spatřit u přechodů, zejména poblíž škol, obyvatelé Jirkova, Kadaně, Klášterce nad Ohří, Března, Radonic, Vilémova, Vejprt a Kovářské. Do akce se zapojilo celkem 27 policistů ve výše uvedených městech a obcích. V Chomutově policejní hlídky stály u přechodů v ulicích Palackého, Mostecká, Školní, Bezručova, Březenecká, Písečná a Farského.

Policisté oslovovali nejen děti, ale i dospělé. Připomínali, že je vždy nutné se při přecházení silnice rozhlédnout, a to i v místech, kde jsou přechody pro chodce se semafory. Nešvarem dnešní doby je sledování mobilního telefonu za chůze, což značně snižuje pozornost a může to vést až k tragickým střetům s projíždějícími vozidly.

Děti dostávaly od policistů mimo rad i dárky - zápisníky, rozvrhy hodin, reflexní pásky nebo reflexní tkaničky do bot.

1004zebra

1004zebra2

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru