Od září 2017 do srpna 2018 realizuje Vzdělávací centrum Genesia, z.s. projekt " GENAU - genderové audity " s reg. číslem CZ.03.1.51/0.0/0.0/16_050/0006285 Projekt je spolufinancován z finančních zdrojů ESF a státního rozpočtu ČR.

Cílem projektu je zrealizovat 9 genderových auditů (GA) dle metodického standardu GA, tedy v devíti auditovaných subjektech analyzovat z genderové perspektivy organizační procesy a strukturu,
identifikovat kritické oblasti a bariéry. Po vyhodnocení pak navrhnout konkrétní realizovatelné změny, které povedou k prosazování genderové rovnosti v praxi s cílem zlepšit spokojenost a loajalitu
zaměstnaných osob, motivovanost a pozitivní prostředí v pracovním týmu, zvýšit výkonnost a efektivitu práce apod.

Od září 2017 do ledna 2018 byly zahájeny genderové audity v těchto spolupracujících subjektech:

  • Městská knihovna Most
  • Databuilding, s.r.o.
  • Hospic v Mostě
  • Střední odborná škola energetická a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola, Chomutov, příspěvková organizace

V rámci realizace GA probíhá v každém auditovaném subjektu vždy úvodní rozhovor s vedením, dotazníkové šetření - anketa, tzv. fokusní skupiny se zaměstnanci a vedoucími pracovníky, rozhovor s vedením nad draftem závěrečné zprávy z auditu a následné předání finální verze závěrečné zprávy.

V následujícím průběhu projektu budou auditovány ještě tyto spolupracující subjekty:

  • ZŠ a MŠ Děčín IV, Máchovo nám., příspěvková organizace
  • Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614, příspěvková organizace
  • Střední zdravotnická škola, Děčín, Čsl. mládeže 5/9, příspěvková organizace
  • Domovy sociálních služeb Háj a Nová Ves, příspěvková organizace
  • Městská správa sociálních služeb Vejprty, příspěvková organizace

Realizace genderových auditů je pro spolupracující subjekty zdarma a závěrečné zprávy budou zveřejněny na webu realizátora.

Pro další informace prosím kontaktujte projektový tým na níže uvedených kontaktech.


  • Vzdělávací centrum Genesia, z. s., Kochova 1417, Chomutov 430 01, IČ: 266 27 361
  • Korespondenční adresa: Josefa Ressla 1793, 434 01 Most ; e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

0904gender03

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru