OBRAZEM: Pokračuje stavba továrny Nexen, největší firmy v Triangle
Stavba továrny Nexen v Žatci. Foto: Michal Hrdlička
Chomutov

Žatec - V průmyslové zóně Triangle mezi Žateckem, Chomutovskem a Mosteckem pokračuje výstavba  jednoho z největších současných projektů automobilového průmyslu v České republice. Vzniká tam továrna jihokorejského výrobce pneumatik, společnosti Nexen Tire. Jde o její první výrobní linku umístěnou mimo Asii.

Z této továrny na Žatecku bude firma zásobovat celý evropský trh zájemců o pneumatiky své značky. Nemusí jít jen o jednotlivé řidiče či majitele aut, ale hlavními velkými zákazníky jsou přímo automobilky nebo i autoservisy, jež nakupují pneumatiky ve velkém. Výroba by měla začít už letos na podzim.

Rozsáhlý průmyslový komplex obsadí plochu přes 64 hektarů. Celkem se v něm ročně vyrobí až dvanáct milionů pneumatik, určených pro osobní auta, ale také nákladní vozidla lehčích typů.

Hlavní výrobní hala bude mít výšku 12,5 metru a délku 860 metrů. Podívejte se na fotografie, jak to v současnosti vypadá na stavbě.

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru