Přijďte nám v sobotu pomoc s úklidem města, vyzývá občany chomutovská radnice. Připravila i odměny
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - V rámci celostátní iniciativy Ukliďme Česko se bude uklízet i v Chomutově. K akci se připojí i chomutovská radnice, na sobotu 7. dubna naplánovalo město úklid ve dvou lokalitách.

Sraz účastníků je v devět hodin. "Prvním místem srazu je v parkoviště u zadního vchodu do Podkrušnohorského zooparku a uklízet se bude podél cyklostezky. Druhým je odstavné parkoviště u vjezdu na Eldorádo a bude se uklízet Kamenný vrch," popisuje vedoucí odboru životního prostředí Jana Hladová. Na akci budou přítomni i chomutovští strážníci, kteří poučí přítomné o sběru nebezpečného odpadu, jako jsou jehly, a zajistí jeho odborný sběr.

Letošní novinkou je, že dva vylosovaní účastníci obdrží vstupenky do Podkrušnohorského zooparku. "Všechny dobrovolníky a nadšence, kterým záleží na čistotě prostředí, v němž žijí, na tuto akci srdečně zveme. Dobrovolníkům zajistíme rukavice a pytle," uvedl primátor Marek Hrabáč.

Město opět pomůže základním školám, které si organizují vlastní úklidy, a zajistí jim ochranné pomůcky i svoz pytlů s odpadky.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru