Před pěti lety jsme spustili náš první web. Bez investora, z vrácené kauce na nájem
Zaměstnanci a spolupracovníci webů ze skupiny e-deniky.cz. A také redakční maskot Moris.
Chomutov

Most – Před pěti lety, 5. dubna 2013, navštívili premiérově čtenáři náš server e-mostecko.cz. Stal se prvním z naší následně se rozrůstající rodiny e-deníků v Ústeckém, a nyní již i v Karlovarském kraji. Jaké byly naše začátky?

Byla to tehdy novinka. Na lokálním mediálním trhu nebyla moc velká konkurence a prakticky zde vládl jediný vydavatel se stamilionovým zázemím. Přesto jsme to zkusili a využili našich bohatých znalostí a zkušeností s místní novinařinou. A že rozjet podobný projekt nemusí hned od začátku znamenat milionové investice, ale spíš spoustu nadšení, potvrzují slova Oldřicha Hájka, který za zrodem projektu stojí. „Na výrobu prvního webu jsem použil v tu chvíli zrovna volné peníze z vrácené kauce na nájem,“ usmívá se při vzpomínce na dobu před pěti lety. Šlo tehdy prakticky jen o tisíce korun.

První rok na webu usilovně pracoval jediný redaktor a fotograf, ke kterému se po několika měsících přidal obchodní zástupce. A návštěvnost rostla. Stejně jako obsazení redakce a počet spokojených inzertních klientů.


e-mostecko.cz: souhrn posledních pěti let

  • 3,09 milionu uživatelů
  • 11,03 milionu návštěv
  • 19,99 milionu prohlédnutých stránek
  • 91% čtenářů je z Česka
  • 46% čtenářů používá Windows
  • 40% čtenářů používá mobil s Androidem
  • 8% čtenářů používá zařízení od Apple
  • Aktuálně nejpoužívanějším mobilem je u našich čtenářů Samsung Galaxy J5

Během roku jsme spustili další lokální weby e-teplicko.cz a e-chomutovsko.cz. K těm postupně přibyly i edecinsko.cz, e-usti.cz, e-lounsko.cz a e-litomerice.cz. Tím jsme pokryli celé území Ústeckého kraje.

Nyní dosahujeme 700tisícové návštěvnosti každý měsíc s rostoucí tendencí, pracuje pro nás čtrnáct lidí jak na stálý pracovní poměr, tak externistů a spolupracujících firem.

Na plno jsme také spustili celorepublikový web tisnovalinka.cz, který se zaměřuje na práci záchranných složek a začínáme pronikat do Karlovarského kraje. Tam jsme v březnu naplno rozjeli zpravodajství na webu e-karlovarsko.cz a jen v prvním měsíci jsme dosáhli 11tisícové návštěvnosti. „Opakuje se tam velmi rychlý start, který jsme zažili už u webů v Ústeckém kraji. Potvrzuje se tak, že lidé mají rádi velmi aktuální žurnalistiku, nikoliv zdlouhavé těžké zprávy vydávané po několika dnech,“ říká Oldřich Hájek.

Děkujeme všem čtenářům za jejich dlouhodobou podporu a obchodním partnerům za důvěru. Budeme se dál snažit ?

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru