Zápisy se blíží. Školu si můžete vybrat, přednostně se ale přijímají děti ze spádové oblasti
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov – Zápisy do základních škol se blíží. Konat se budou na začátku dubna. Dostavit se k zápisu s dítětem je povinnost, jejíž porušení může být řešeno jako přestupek.

K zápisům musí přijít rodiče s dětmi, které se narodily v rozmezí od 1. září 2011 do 31. srpna 2012. Ve všech čtyřech základních školách v Jirkově se konají ve stejném termínu, ve středu 4. a čtvrtek 5. dubna vždy od 14 do 17 hodin. Zákonní zástupci musí přinést svůj doklad totožnosti a nezapomenout také na rodný list dítěte.

Jak připomíná vedoucí odboru školství a sociálních věcí Karel Bernt, rodiče mohou zapsat dítě do jaké základní školy chtějí, a to bez ohledu na bydliště. „Zároveň však stejně jako v předchozích letech platí, že ředitelé musejí přednostně přijmout děti z jejich školského obvodu,“ doplňuje Bernt s tím, že děti z jiných obvodů pak mohou školy zapsat až podle volné kapacity.

Aby rodiče věděli, pod jaký obvod svým bydlištěm jejich dítko spadá, rozpis ulice zveřejní radnice na svých webových stránkách a také na plakátovacích plochách ve městě.
O měsíc později, tedy začátkem května, se pak uskuteční zápisy do mateřských škol. Budou to středa 9. a čtvrtek 10. května v časech od 8 do 11 a od 12 do 15 hodin.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru