Hračky, boty, tabák, kondomy…Celníci loni objevili padělky za 10 milionů a tisíce nezdaněných cigaret
Nezdaněné cigarety našli celníci v jednom obchodě v Litvínově na Mostecku v důmyslné skrýši. Byly schované v krabicích od mléka. Zdroj: Celní správa
Chomutov

Ústecký kraj - Celníci měli v severních Čechách loni napilno. Kromě výběru cla nebo daní bojovali v terénu také proti padělkům a daňovým únikům.

Celníci v loňském roce na severu Čech zajistili 11 248 padělků, a to nejen na tržnicích ale i v kamenných obchodech. Hodnota zajištěného zboží vyčíslená v ceně originálních výrobků vyšplhala na téměř 10 milionů korun.

Nejvíce celníci zajistili zdravotní a sportovní obuvi (7 568 párů), dále objevili i padělky kondomů (2 056 kusů), třetí příčka patřila hračkám a stavebnicím (769 kusů), následovaly sluchátka (468 kusů) a parfémy (151 kusů). Nejvíce padělků celníci objevili jako tradičně před vánočními svátky.

 

Celníků na severu Čech loni při kontrolách zajistili také 430 tisíc kusů nezdaněných cigaret, téměř 36 kilogramů tabáku, 53 tisíc litrů minerálních olejů a více než sedm tisíc litrů lihovin. Největší záchyt nezdaněných výrobků se podařil ve Šluknovském výběžku, kde bylo v podkroví rodinného domku nalezeno 400 tisíc kusů nezdaněných cigaret. 

 

0803cigarety

Místo mléka nezdaněné cigarety různých značek. Přesněji 69 krabiček bez platných tabákových nálepek.   Zdroj: Celní správa

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru