Vyrovnání za Kamencové jezero: Společnost CV Relax by měla dostat 20 milionů za třicet staveb
Kamencové jezero. Zdroj:město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Po zhruba deseti měsících budou chomutovští zastupitelé znovu schvalovat návrh na vypořádání majetku se společností CV Relax , které byla před dvěma lety vypovězena smlouva na podnájem areálu Kamencového jezera. Oproti loňskému roku mají zastupitelé na stole částku o dvanáct milionů korun nižší.

Rada města doporučila zastupitelům řídit se znaleckým posudkem s nejnižší odhadní cenou. Ta činí 20,2 milionů korun. Vloni v dubnu zastupitelstvo mělo schvalovat částku 32 milionů korun, ve znaleckém posudku však byla nalezena chyba. Ten byl opraven a město si nechalo zpracovat ještě druhý kontrolní posudek. 

Návrh na vypořádání počítá s odkupem třicítky staveb. „Jedná se například o pět veřejných toalet, kanalizaci, grill bar, několik stánků, objekt Marína či nemovitosti v areálu Banda,“ vyjmenovává část nemovitostí vedoucí odboru majetku města Pavlína Kolářová.

Jednání kolem Kamencového jezera jsou vleklá. „Město chce v areálu pořádat nejrůznější sportovní a kulturní akce a to není možné, když ani záchodky nejsou v jeho majetku,“ řekl náměstek primátora David Dinda s tím, že protahující se jednání může bránit i dalšímu rozvoji areálu, na který nyní probíhá architektonická soutěž.

 Podnájemní smlouva na Kamencové jezero byla vypovězena v dubnu 2016. V červenci a srpnu tehdy město od společnosti CV Relax vykoupilo za necelých osm milionů korun pokladní a odbavovací systém, datové rozvody, vybavení chatek a další majetek nezbytně nutný k provozu areálu. Město začalo také s rekonstrukcemi a opravami zanedbaného majetku, do kterého investovalo necelých 60 milionů korun, z toho nejvíce do nového centrálního mola.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru