Bezdomovci nemusí být na mrazu. Zahřát se můžou na úřadě, pracovnice jim přinesou i čaj
Ilustrační foto. Zdroj: Měp Ústí nad Labem
Chomutov

Jirkov - V souvislosti se silnými mrazy, které v posledních dnech panují na území Čech, přijali v Jirkově několik opatření, která souvisí s bezdomovci. Noclehárna Armády spásy se otevírá dřív, přes den se lidé bez domova mohou zahřát v prostorách městského úřadu.

Během otevírací doby jirkovského městského úřadu mohou lidé bez domova trávit svůj čas v teple na odboru sociálních věcí a školství, který sídlí na náměstí Dr. E. Beneše v prvním patře. Sociální pracovnice poskytnou zájemcům i teplé nápoje nebo jim třeba zalijí polévku, dále zajistí například oblečení a základní poradenství.

Se zástupci Armády spásy, která v Jirkově provozuje Azylový dům a noclehárnu pro muže a ženy, byla domluvena možnost ubytování lidí bez domova již od 18:00 hodin.

„Chtěl bych poděkovat všem všímavým lidem, kteří nás v posledních dnech neváhali kontaktovat, s tím, že si na území města Jirkova všimli sedět nebo ležet člověka bez domova. Pomohli jsme se zajištěním ubytování na noclehárně a základních osobních potřeb jako je strava a ošacení. Bohužel v jednom případě jsme museli také zavolat záchranku z důvodu silných omrzlin,“ uvedl Karel Bernt z jirkovského městského úřadu.

Pokud v mrazech nějakého bezdomovce objevíte ležet na ulici, kontaktujte městskou policií, státní policie nebo terénní sociální pracovníky, případně volejte rychlou záchranku. Jak pomoci lidem bez domova v tomto extrémním počasí si můžete přečíst na stránkách Armády spásy.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru