Poplatek za odpad byl v Chomutově zrušen. Přesto lidem chodí složenky. Víme proč!
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Některým Chomutovanům přišly v těchto dnech do schránek složenky na zaplacení odpadů. Řadu lidí to zmátlo. Od letošního roku byly totiž poplatky za komunální odpad ve městě zrušeny. Radnice skutečně ale několika tisícům lidem složenky rozeslala. Nechce po nich ale poplatky za odpad ale nedoplatky.

Platí se za odpad nebo ne? Ptají se teď někteří Chomutované. Dostali totiž složenku na zaplacení odpadů a to přesto, že zastupitelé na konci loňského roku poplatek za odpad pro občany zrušili. Radnice však nadále bude vymáhat dlužné částky z minulých let, na což někteří občané úplně zapomněli, nebo to nevěděli. Složenky tedy v těchto dnech dostávají pouze dlužníci, aby zaplatili nedoplatky.

„Poplatek za svoz komunálního odpadu byl pro rok 2018 zrušen, nicméně město je jako správce daně povinno vymáhat nedoplatky z let minulých. Promlčecí doba je dvacet let,“ vysvětlil mluvčí města Tomáš Branda.

V únoru rozeslal odbor ekonomiky prostřednictvím pošty 7 390 poštovních poukázek na uhrazení nedoplatku za komunální odpad. V první vlně byli obesláni plnoletí dlužníci. V druhé vlně dojde k upomenutí zákonných zástupců na nedoplatek nezletilých osob. V případě, že lidé nebudou na složenky reagovat, budou pohledávky vymáhány exekučně.

Díky rozeslaným složenkám se radnici jen v únoru podařilo vybrat 544 tisíc korun z dlužné částky. Celkové dluhy na poplatku za komunální odpad činí v Chomutově 15,3 milionu korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru