Muž s pistolí, kterého honili strážníci na třináctce, měl doma celý zbrojní arzenál!
Upravená pistole, kterou objevili strážníci u zadrženého muže v batohu. Zdroj: Měp Chomutov
Chomutov

Chomutov – Ve vazbě skončili dva muži ve věku 35 a 41 let, kteří minulý týden v domě v Kyjické ulici v Chomutově napadli opraváře topení. Policisté u nich doma našli zbraně a střelivo, na které neměli povolení. O případu jako první informovali chomutovští strážníci, kteří jednoho z pachatelů honili mezi auty na rušné silnici I/13. Ze zadržení zveřejnili i video.

Dvojice útočníků napadla dva opraváře topení v domě v Kijické ulici minulý týden ve čtvrtek. Jednoho z pracovníků dokonce zranili tak, že skončil u lékaře. Napadení muži ihned po útoku volali strážníky, kteří jednoho z pachatelů chytili na silnici I/13, když se snažil prokličkovat mezi auty a zmizet. V batohu u něj hlídka objevila pistoli - upravenou vzduchovku.

Následně si celý případ převzala státní policie, které se podařilo vypátrat i druhého útočníka. Vzhledem k tomu, že první zadržený pachatel měl u sebe zbraň, provedli policisté druhý den v bytě u mužů domovní prohlídku. „Při domovní prohlídce byly zajištěny další zbraně a střelivo, na které muži neměli povolení. Zajištěné věci budou podrobeny dalšímu zkoumání,“ sdělila k případu policejní mluvčí Marie Pivková.

Oba pachatelé byli obviněni z trestných činů ublížení na zdraví, nedovolené ozbrojování a nebezpečné vyhrožování. Zároveň byl podán návrh na jejich vzetí do vazby. V současné době se již nacházejí ve vazební věznici Litoměřice.

Video ze zadržení pachatele s upravenou vzduchovkou

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru