OBRAZEM: Špína, plíseň, špatně skladované potraviny. Hygienici zavřeli restauraci v Kadani
Zdroj: Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje
Chomutov

Kadaň – Další restaurace na Chomutovsku má problémy s hygienou. Tentokrát se jedná o Švejk restaurant U věžičky v Kadani. Kontroloři z Krajské hygienické stanice tady zakázali až do odvolání provozovatelce vařit a nařídili úklid.

Kontroloři zjistili, že v restauraci nedodržují základní hygienické předpisy a pravidelně neuklízejí. Podlahy v celé provozovně, povrchy stěn, stropů a části technologického vybavení (chladicí a mrazicí zařízení) byly silně znečištěny mastnotou a zbytky potravin. Na vzduchotechnickém zařízení uvnitř chladicího boxu kontroloři objevili černou plíseň.

Hygienici během kontroly narazili i na špatně skladované potraviny. Byly uchovávány při nevhodných teplotách, nezakryté, bez jakéhokoliv označení, nebyla dodržena doba spotřeby. Závadné potraviny a pokrmy byly na místě okamžitě zlikvidovány.

V kuchyni, skladovací části i v prostoru, kde se myje nádobí, byly na pracovních plochách, policích a na podlaze uloženy osobní věci a další předměty, které nesouvisely s výkonem pracovní činnosti. Koše na odpad byly nevhodné, znečištěné a bez víka.

Kontroloři nařídili v restauraci uklidit, do té doby je zde zakázáno vařit. Provozovatelka dostala pokutu.

2202restaurace5

2202restaurace4

2202restaurace3

2202restaurace2

2202restaurace

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru