Viděli jste v lyžařských střediscích policisty? Víme, proč tam byli
V rámci akce využili policisté i speciální policejní čtyřkolku opatřenou pásy. Zdroj: Policie ČR
Chomutov

Karlovarsko/Chomutovsko – Byli jste o uplynulém víkendu lyžovat na Klínovci nebo Božím Daru a potkali jste tady policejní hlídky? Nešlo o žádnou velkou záchrannou akci nebo rozsáhlé policejní pátrání, ale preventivní opatření z důvodu začínajících jarních prázdnin v Karlovarském kraji. V rámci akce využili policisté i speciální policejní čtyřkolku opatřenou pásy a pomohli jedné promrzlé rodině.

Policisté se zaměřili na lyžařská střediska Neklid, Novako, Boží Dar a Klínovec. Kontrolovali vozidla a jejich řidiče, cestovní doklady u cizinců či kvůli možným krádežím procházeli parkoviště. Shodou náhod pomohli i rodině Angličanů se dvěma dětmi, která zapadla v neděli se svým autem dva kilometry za Rýžovnou v lese na silnici, která vede z Božího Daru na Blatnou.

Ve voze došel benzín a rodina u sebe neměla ani mobilní telefon. Všichni se tak vydali pro pomoc pěšky, až dorazili do restaurace Rýžovna, kde naštěstí zastihli posledního zaměstnance. Ten ale neuměl anglicky, zavolal tak policistům, kteří problém vyřešili. Promrzlí turisté se v pořádku dostali do svého hotelu a druhý den jim policejní hlídka pomohla s vyproštěním vozidla.

Během dvoudenní preventivní akce policisté nezjistili v lyžařských střediscích žádnou trestnou činnost. Nemuseli řešit ani žádný přestupek v dopravě, vyjma drobných prohřešků s parkováním.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru