Chomutov - Opakované hlasování v komunálních volbách bude ve všech čtyřiceti chomutovských volebních okrscích v sobotu 31. ledna od 7 do 22 hodin. Neopakují se celé volby, ale jen hlasování, proto budou moci občané vybírat ze stejných kandidátek volebních stran a hnutí jako v říjnu.

"Informace o tom, kteří kandidáti odstoupili, nebo je zmocněnci jejich stran odvolali, budou vyvěšené ve volebních místnostech. Hlasovací lístky dostali občané do schránek, v den voleb je mohou také získat přímo ve volebních místnostech," informovala mluvčí města Šárka Schönová.

Soud podzimní volby zneplatnil kvůli kupčení s hlasy. Hlasování se opakuje například také v Bílině, a to ze stejného důvodu. 

Jak původní hlasování dopadlo? Nejvíce hlasů dostalo hnutí PRO Chomutov (18,97%), ČSSD (18%) a strana ANO 2011 (17,09%). Nejvíce hlasů, přesně 2 469, získal v Chomutově primátor Jan Mareš (ČSSD). Volební účast občanů byla 27,54 %, odevzdáno bylo 336 262 platných hlasů.

Vítěz voleb PRO Chomutov ale nemá stejnou pozici zdaleka jistou. Řadu lidí totiž rozzlobila vytvořená koalice společně s komunisty. Trojici potom doplňovalo hnutí ANO 2011. Komunistická vláda by ale v kraji nebyla ojedinělá. Kraj má 25 let po revoluci komunistického hejtmana, komunisté sedí ve vedení i velkých sousedních města, třeba Mostu či Litvínova, kde má KSČM své místo v radě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru