Chomutov - Přestárlé květiny likvidují pracovníci Technických služeb a zároveň je nahrazují květenou novou. „Každá rostlina má svou životnost, poté je zapotřebí jí nahradit. Záhony tak budou vždy upravené a splní svou estetickou funkci," uvedl náměstek primátora Martin Klouda.

zahradník1511

Naposledy odstranili zahradníci růže ze záhonu v Táboritské ulici. Trnité květiny tam byly po mnoho let a jejich údržba byla stále náročnější, navíc již nebyly hezké. „Na tomto místě jsme vysázeli hortenzie," doplnil vedoucí provozovny veřejné zeleně Daniel Voborník.

Odstranění starých květin trvá nejdéle dva pracovní dny, stejný čas zabere výsadba. Následná údržba záhonu však bude jednodušší, protože hortenzie se nemusí na zimu přihrnovat zeminou jako je tomu zapotřebí u růží.

Staré květiny budou odstraněny i ze záhonu v Kundratické ulici. Tam již dosluhují rugózy, jaká kytička je nahradí, zatím není rozhodnuto.„Vybereme druh, kterému se na místě bude dařit a ozdobí prostředí barevnými květy," říká ještě Voborník.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru