Chomutov - Celkem pětatřicet sazenic zasadili v sobotu návštěvníci Podkrušnohorského zooparku. Akce probíhala u příležitosti Dne stromů (20. říjen), letošní konání bylo již čtvrté v řadě. „Cílem je připomenout lidem, že bez stromů nebude životní prostředí úspěšně plnit svoji funkci. Jeden jediný strom je obrovské útočiště pro zvířata všech druhů, zdroj potravy a zásobárna vody v krajině," uvedla ředitelka zooparku Iveta Rabasová.

stromyzoopark2110

Prvním sázejícím byl v sobotu primátor města Chomutova Jan Mareš, který zasadil buk lesní. Kromě buků pak v zooparku přibyly duby a javory, lipovou alej pomohli dosázet žáci ze školní družiny 4. ZŠ Kadaňská Chomutov.

Sázející si svůj strom poznají

S organizací doprovodného programu pomohli tradičně pracovníci Lesů České republiky, kteří také připravili zajímavé soutěžní disciplíny. Novinkou bylo označení sazenic jmény sázejících. „ Jména jsme uváděli proto, aby lidé, kteří strom zasadí, při příští prohlídce místo lépe našli a pro inspiraci ostatním návštěvníkům," dodává ředitelka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru