Jeden bezdomovec přespával v altánu, druhý fetoval. Chybí tu záchytka, zní z města
Altán s přespávajícím bezdomovcem. Foto: MP Jirkov
Chomutov

Jirkov - Se dvěma bezdomovci měli v minulých dnech co do činění strážníci v Jirkově. I tentokrát se jim potvrdilo, že v Ústeckém kraji chybí záchytka.

V úterních ranních hodinách bylo pracovnicemi dohledu nad veřejným pořádkem zjištěno, že v altánku v Olejomlýnském parku spí ve spacáku nějaký muž. Hlídka strážníků na místě zjistila totožnost osoby. Muž uvedl, že je bezdomovec a že následující den odjíždí do Prahy. Muž byl z altánu vykázán.

Stejný den odpoledne byla hlídka Městské policie Jirkov vyslána do ulice Chomutovská, kde se měl pohybovat zfetovaný muž. Při příjezdu na místo, zde hlídka nikoho nenašla. Prohlídkou širšího okolí byl zjištěn výskyt podezřelé osoby v ulici Alešova. Kontrolou osoby bylo zjištěno, že se jedná o strážníkům již dobře známého místního bezdomovce fetujícího toulen. Muž byl za veřejné pohoršení řešen pokutou příkazem na místě a byl z místa vykázán.

V takových případech by bylo vhodné osobu umístit na záchytku. Bohužel, takové zařízení v celém Ústeckém kraji není zřízeno, a tak strážníci ani policisté nemají jinou možnost, jak s takovou osobou naložit.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru