VIDEO: Vichr shodil anténu z věžáku, poškodil tramvaj i trolejbus a lámal stromy. A zřítil se kostel
Z domu se zřítila anténa mobilního operátora. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Ústecký kraj - Extrémně silný vichr udeřil na Česko. V neděli ráno napáchal značné materiální škody. Další vlna extrémní vichřice se očekává před polednem.

V Mostě vichřice zničila dřevěný pravoslavný kostel. Ten se zřítil a rozlámal se. Stavba je jen několik let stará. Byla opuštěná a nepřístupná veřejnosti.

Z věžáku v Mostě shodil poryv větru anténu mobilního operátora. Ta se rozbila o zem těsně u vchodu a roztříštila dlažbu. Nikoho nezranila. U vedlejšího domu zlomil vítr vzrostlý jehličnan. Poškodil automobil. Rozřezali ho hasiči.

V Teplicích spadlý strom zastavil trolejbusovou dopravu ve směru na Prosetice v Mlýnské ulici.

Vichřice také může za poruchu tramvaje. Ta zůstala stát na trati z Mostu do Litvínova. Má poškozený sběrač. Mezi městy nyní jezdí autobusy.

V Litvínově vítr odnesl část střechy z objektu za zahradním centrem a povalil jej do prostoru garáží. Na místě zasahují hasiči a litvínovští strážníci.

Po celém kraji je nespočet popadaných a polámaných stromů a hasiči vyjíždějí k dalším událostem.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=ZqiaYQm9Oa8

Dispečink ČEZ Distribuce eviduje v souvislosti se silnou vichřicí na svém zásobovacím území stovky poruch na vedení vysokého napětí a nízkého napětí. Nejhorší situace je v současné době v kraji Královehradeckém, Ústeckém, Libereckém a také Středočeském,“ uvedla mluvčí ČEZ Soňa Holingerová. Bez elektřiny jsou v současné době na zásobovacím území ČEZ Distribuce desítky tisíc domácností.

„V terénu máme poruchové čety, které se snaží poruchy opravit. Nejčastější příčinou poruch je pád stromů a větví do vedení, ulomené izolátory. Máme navýšené počty pracovníků jak v terénu, tak i na dispečinku a call centru. Pro hlášení poruch prosím volejte na bezplatnou linku 800 850 860,“ dodala mluvčí.
Meteorologové vydali výstrahu před extrémně silným větrem, která potrvá do nedělní 19. hodiny.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=EZhYUp-nCvs

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru