Policisté varují: Blíží se svátek zesnulých, dávejte pozor na silnicích i parkovištích
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - O nadcházejícím víkendu se očekává zvýšený provoz na silnicích, a to hlavně v souvislosti s uctěním Památky zesnulých. Návštěvníci hřbitovů by měli dávat pozor, toto období přímo nahrává zlodějům a bývá spojeno se zvýšeným výskytem krádeží na hřbitovech a parkovištích.

Obezřetným chováním můžete však krádežím předejít. Při návštěvě hřbitova neodkládejte svá zavazadla a mějte je neustále pod kontrolou. Policisté provádějí zvýšenou kontrolní činnost nejen na hřbitovech, ale i na přilehlých parkovištích. Zároveň žádají občany, pokud si všimnou podezřelých osob, aby volali na linku 158. 

"V souvislosti s Památkou zesnulých budou policisté ve zvýšené míře dohlížet i na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Na silnicích v této době houstne provoz a zvyšuje se nebezpečí vzniku dopravních nehod. Příčinou může být nejen začínající zimní počasí, ale i tak zvaní víkendoví řidiči. Jsou plánovány také kontrolní dopravní akce zaměřené na dodržování pravidel především v blízkosti hřbitovů a přilehlých parkovišť. Policisté budou dbát na správně zaparkovaná vozidla, na dodržování předepsané rychlosti či používání zádržných systémů a bezpečnostních pásů," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru