Hodiny na jirkovské věži už opět jdou, čeká je ale ještě jedna oprava
Hodinář Ladislav Faigl uvnitř věže. Zdroj: facebook Jirkov
Chomutov

Jirkov – Hodiny na věži v Jirkově, které se před více než dvěma týdny zasekly, už opět jdou. Ve středu 4. října dopoledne je zprovoznil hodinář Ladislav Faigl. Město Jirkov o tom informovalo na svém facebooku.

Hodináři se podařilo zprovoznit mechanickou část hodin, takže ručičky už ukazují správný čas. Teď je ale nutné dát dohromady ještě elektroniku, aby hodiny začaly i odbíjet. Na tuto opravu musí město objednat další firmu.

Hodiny na věži se zasekly před více než čtrnácti dny. Začaly odbíjet desátou a bít už nepřestaly. Pracovníci KVIZu museli vyhodit pojistky v celé věži, aby odbíjení zastavili.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru