V zóně Verne je 5 tisíc nových stromů, sázely je stovky dobrovolníků
Dobrovolníci sázejí nové stromy. Zdroj:město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří – V klášterecké průmyslové zóně Verne bylo vysazeno téměř 5 tisíc nových stromů. Zasadilo je tady více než sedm stovek dobrovolníků v rámci dne otevřených dveří a akce s názvem Zalesňování firmy Toyda Gosei.

Celosvětový Toyoda Gosei projekt zalesňování země vznikl před sedmi lety. Cílem je zasadit 600 000 stromků v celkem 60 lokacích napříč světem. Projekt je v současné době přibližně ve své polovině.

V klášterecké zóně Verne se tisíce nových stromů sázely v sobotu 16. září. Do výsadby se zapojilo 754 dobrovolníků, mezi něž patřilo i celé vedení firmy, japonský velvyslanec, ministr životního prostředí a starosta města. Nakonec se zasadilo celkem 4 892 dubů, lip, jilmů a dalších druhů dřevin.

V areálu zároveň proběhl ve firmách ZF Electronics Klášterec a Toyda Gosei den otevřených dveří. Připraven byl i bohatý doprovodný program.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru