Kontrolovaný taxík. Zdroj: Měp Chomutov
Chomutov

Chomutov – Strážníci Městské policie v Chomutově řešili roztržku mezi zákazníkem a taxikářem. Pohádali se kvůli chybějící účtence. Řidič bude mít co vysvětlovat na magistrátu, taxikařil totiž nejspíš na černo.

Hlídka městské policie byla vyslána do ulice Písečná, kde má docházet ke konfliktu mezi řidičem taxislužby a zákazníkem. Muž na místě uvedl, že přijel taxíkem, který měl na střeše rozsvícenou žlutou svítilnu, ale řidič není schopen vydat záznam o přepravě a cenu za jízdu určil jen „od oka“.

Následně strážníci hovořili i s řidičem, který vysvětloval, že jen nechtěl na tak krátkou vzdálenost zapínat taxametr. Nebyl to ovšem jeho jediný prohřešek. Výzvě strážníků, aby předložil průkaz řidiče, nemohl vyhovět, jelikož ho nevlastnil. Nebyl schopen doložit dokonce ani knihu taxametru, záznamy o přepravě, koncesní listinu a výpis vozidla z evidence vozidel taxislužby. Automobil nebyl nikde označeno jménem a příjmením dopravce či obchodní firmou.

Strážníci řidiči sdělili, že podezření z přestupku a veškeré zjištěné nedostatky budou předány k dořešení příslušnému odboru chomutovského magistrátu. Hlídka řidiči navíc odejmula svítilnu s nápisem „Taxi“.

1809taxi1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru