Cyklostezku oddělí od silnice keře, pracovníci podél ní vysázeli přes tisíc sazenic
Pracovníci vysázeli přes 1 600 sazenic.
Chomutov

Chomutov -Více než tisíc nových sazenic keřů vysadili pracovníci chomutovských technických služeb na Zadních Vinohradech.

“Jedná se o velkou výsadbu podél cyklostezky, která oddělí stezku pro sportovce od silnice a zároveň dodá místu upravený vzhled,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

V úseku mezi Aquasvětem a parkovištěm u Bandy nyní roste 1 600 kusů sazenic meruzalky. To je listnatý okrasný keř, který je pro svou odolnost vhodný do městských výsadeb, zvláště jako živý plot.

Pracovníci provozovny zeleně se o keře i záhony květin starají takřka nepřetržitě. “Je zapotřebí keře zastřihovat a v místech, kde tvoří pás, rostliny podle potřeby dosazovat. Na záhonech je práce daleko více, průběžně po celou sezónu okopáváme, vytrháváme plevel, hnojíme a také dosazujeme. Letošní léto bylo navíc velmi suché, takže jsme museli často zalévat jak záhony, tak i letničky v okrasných květináčích a pyramidách,” uvedl vedoucí provozovny veřejné zeleně Daniel Voborník.

V plném proudu je stále ještě seč trávníků. Letos již počtvrté pracovníci plošně sekají trávníky po celém městě.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru