Chomutov – Nebývale dlouhé bylo včerejší zasedání chomutovského zastupitelstva. Na programu k jednání bylo čtyřicet bodů, nejvíce vášní vyvolal návrh opozice (PRO Chomutov) o zákazu veškerého hazardu ve městě.

automat1Okamžitý zákaz? Ne! Okamžité referendum? Také ne!

Do bouřlivé diskuze se zapojil téměř každý přítomný v jednacím sále. Své k dané problematice řekli nejen zastupitelé, ale také provozovatelé heren, zástupci hazardních společností a nakonec i samotní občané. Návrh opozice na definitivní zákaz mezi zástupci města neprošel, neúspěšný byl také návrh na okamžité vypsání referenda.

„Zrušit hazard úplně není dobrý krok"

„Vypsat okamžité referendum není věc technicky možná. Rozhodně to není tak jednoduché, jak to zní, když se ale vše pečlivě připraví,nemám s tím problém," řekl pro e-chomutovsko jeden ze zastupitelů. „Když bych se měl vyjádřit k úplnému zákazu hazardu, nemyslím si, že by to byl dobrý krok. Po městě by vznikla spousta černých heren a zákaz by ve finále přinesl více škody než užitku. Nejlepší variantou se mi jeví povolené herny, které přistoupí na předem dohodnutá pravidla a jejich plnění budou také dodržovat. Jedině tak lze udržet hrozbu, kterou s sebou hazard přináší, pod kontrolou," dodává ještě zastupitel.

Město vytvoří „hazardový" tým

Dvouhodinová rozprava nakonec měla i svůj výsledek. Zastupitelé schválili zřízení pracovní skupiny, která se bude budoucností hazardu ve městě zabývat. Finální výstup bude předložen na konci května a dost možná dojde i na zmiňované referendum. „Město bojuje s hazardem dlouhodobě, nyní se musíme dohodnout na míře regulace," komentuje rozhodnutí primátor Jan Mareš a dodává, „abychom nerozhodovali pouze od stolu a znali názor odborníků na závislosti, prevenci a bezpečnost, ustanovili jsme vytvoření pracovní skupiny ze zástupců klubů zastupitelů, která se bude hazardem zabývat."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru