Město pomáhají Technickým službám čistit nezaměstnaní i vězni
Úklid města. Foto: Technické služby města Chomutova
Chomutov

Chomutov - Technické služby dokončily první etapu komplexního blokového čištění města. Z ulic města svezly čtyři stovky tun smetků.

“Při první etapě je vždy množství smetků vyšší, než ve druhé etapě na podzim. Je to logické, protože zjara a v létě sbíráme mimo jiné i posypový materiál, kterým jsme ošetřovali komunikace v zimě,” vysvětlil ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek. Rozdíl v tunách mezi první a druhou etapou je zhruba 50 tun.

První etapa blokového čištění začala koncem března a skončila na konci června. Denně město čistilo průměrně osmnáct pracovníků, z nichž čtyři byli pracovníci veřejné služby a čtyři vězni. Těm pomáhaly dva silniční a dva chodníkové samosběry, dva kropicí vozy, náklaďáky pro odvoz odpadů a odtahový vůz.

Odtahovka měla letos zhruba stejně práce jako loni. “Byly roky, kdy překáželo i šest stovek aut při obou etapách. Od roku 2014 počet aut, která překážela v čištění, klesal. Poslední roky se drží na počtu kolem dvou stovek při první etapě, a stejně tak i letos,” popsal vedoucí dopravy Samir Kharboutli. Odtaženo bylo letos zatím 122 aut, která výrazně bránila čištění.

Celkem se při první etapě svezlo 419 tun smetků a spotřebovalo se 848 kubíků vody.

Druhá etapa blokového čištění začne 1. srpna a skončí 1. listopadu. Technické služby čistí postupně předem určené lokality. Harmonogram čištění je na stránkách www.tsmch.cz a v Chomutovských novinách. V ulicích jsou vždy s předstihem umístěné dopravní značky zákaz stání v předem stanovené dny. Odpad větších rozměrů mohou lidé vhazovat do přistavených velkoobjemových kontejnerů. Jejich rozmístění je také znázorněno v harmonogramu čištění.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru