Plavčíci zachránili tonoucího chlapce na Kamencovém jezeře
Plavčík Jakub Valta. Foto: Město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Velmi rychlým zásahem zachránili život topícímu se chlapci plavčíci na Kamencovém jezeře. Patnáctiletý rekreant z Německa plul na nafukovacím lehátku, z toho však najednou sklouzl, zazmatkoval a začal se topit.

Vše se odehrálo asi patnáct metrů od bočního mola u půjčovny loděk. “Okamžitě jsem se k němu rozeběhl, z mola skočil do vody a plaval k němu. Mezitím k hochovi skočil na pomoc také kolemjdoucí muž ze břehu,” popsal situaci plavčík Jakub Valta. Ten mladíka chytil a doplaval s ním k molu. Vytáhnout hocha na molo mu pomohl kolega Patrik Exner.

Zásah, který se udál ve čtvrtek okolo 17. hodiny, byl velmi rychlý. “Chlapci se nic nestalo, díky opravdu bleskové pomoci se ani nestačil napít vody. Plavčíci ho následujících dvacet minut pozorovali, kdyby náhodou došlo ke zhoršení zdravotního stavu. To se však nestalo a hoch mohl odejít,” uvedla Iveta Rabasová, ředitelka Podkrušnohorského zooparku, který jezero spravuje.

Plavce na Kamencovém jezeře hlídá pět plavčíků po celý den. Ti jsou pro svou práci pravidelně proškolováni každé dva roky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru