OBRAZEM: Takhle se kroužkují čápi. Do hnízda se ornitolog dostal pomocí plošiny
Ornitolog Petr Hora kroužkuje tři mláďata čápů. Zdroj: Zoopark
Chomutov

Chomutov - Ornitolog a chovatel Petr Hora okroužkoval tento týden na hnízdě poblíž Kamenného rybníka v zooparku tři mláďata čápů bílých. Do výšky deseti metrů vystoupal pomocí vysokozdvižné plošiny, připevnění kroužků mu zabralo jen několik minut.

Díky jednoduchým kroužkům umístěným na noze čápa bude možné v budoucnu získat podrobné informace o životě čápů. Ornitologové díky nim zmapují migrační cesty čápů, místa jejich hnízdišť a zimovišť a informace o usídlování mladých ptáků v blízkém či vzdáleném místě rodiště. Zajímají je ale také informace o soudružnosti ptačích manželských párů a délka jejich života.

Rodičovský pár čápů bílých mohou návštěvníci v zooparku vidět po celý rok. Každoročně odchovaná mláďata v zooparku odlétají do Afriky s čápy z blízkých Zaječic.

0906capi

0906capi2

0906capi4

 

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru