Známý fotograf Robert Vano fotí hráče Pirátů
Focení začalo v pondělí. Hokejisté si ho užívali.
Chomutov

Chomutov - Znáte je z ledu, jejich zápasové fotografie jste viděli nesčetněkrát. Teď budete mít příležitost vidět Piráty také jinak. Na uměleckých fotografií světoznámého fotografa Roberta Vana.

V pondělí 5. června začalo v SD Aréně pod taktovkou Roberta Vana focení charitativního Kalendáře proti bolesti. Křest kalendáře se uskuteční na prvním domácím utkání Pirátů v rámci Tipsport extraligy. Výtěžek z prodeje poputuje Nadačnímu fondu Cesta proti bolesti, který stál u zrodu myšlenky, a také na projekt Chomutov pomáhá, jejž loni odstartovala cyklojízda Lubomíra Kučery.

Hokejisté si focení užívali. „Já se docela těším. Bude to něco nového a určitě zajímavá zkušenost i pro mě. Navíc kalendář pomůže dobré věci,“ řekl Davida Kämpfa, který nedávno podepsal smlouvu s Chicagem, bydlí v Jirkově a sám se účastní běhů proti bolesti, které se v Jirkově konají.

Výsledek spolupráce Roberta Vana s hokejisty bude moci široká veřejnost posoudit v pátek 8. září. Před úvodním vhazováním prvního domácího duelu s Olomoucí proběhne křest charitativního kalendáře, který se hned ten samý den bude prodávat ve fanshopu SD Arény a jeho noví majitelé budou moci získat také podpis autora fotografií. Následně bude kalendář k dispozici v informačních centrech obou měst, která kalendář zaštiťují.

Výtěžek se rozdělí na dvě části

Veškerý výtěžek z prodeje pak poputuje na dobrou věc. Polovinu dostane Nadační fond Cesta proti bolesti, který pomáhá handicapovaným dětem z Jirkova a spravuje ho tamní rodák Milan Dzuriak. Tento mladík býval až do onemocnění kyčlí a Bechtěrovovou chorobou výborným atletem a sportu se odmítl vzdát i po nepříznivých zprávách.
Pohyb se rozhodl využít ve prospěch těch, kteří to nejvíc potřebují, a tak předloni objel republiku na kole a loni šel pěšky ze Sněžky do Jirkova. Letos se chystá na další cyklistický výkon. Začátkem prázdnin vyrazí ze slovinského Šentjuru, který bude novým partnerským městem Jirkova, do svého rodiště. Milan Dzuriak navíc nedávno převzal cenu Nadace Via pro nejsilnější filantropický příběh posledních dvaceti let.

Druhá polovina výtěžku z prodeje poputuje na transparentní účet projektu Chomutov pomáhá. Chomutovská radnice loni v létě mimo jiné i zřízením zmíněného transparentního účtu podpořila cyklistickou cestu, na níž se vydal místní výpravčí Lubomír Kučera, aby pomohl čtyřem handicapovaným občanům města. I tentokrát půjde finanční podpora z transparentního účtu na pomoc handicapovaným občanům Chomutova. Během své pouti navštívil Lubomír Kučera jako vyslanec Pirátů mimo jiné rovněž všech zbývajících třináct extraligových měst. Podobnost s předchozí cestou Milana Dzuriaka není náhodná, Lubomír Kučera přiznal, že právě mladý Jirkovan ho inspiroval.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru