Předsedové SVJ nenechte si ujít tuhle schůzku! Získejte návod, jak vyzrát na spekulanty, kteří nepřispívají na služby
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov/Jirkov – Do Jirkova v pondělí 22. května přijedou ministerští úředníci a zástupci úřadu práce. Budou lidem vysvětlovat, jak v praxi použít novelu zákona o hmotné nouzi. Díky ní se alespoň částečně zatrhnou kšefty s chudobou.

Od června začne platit novela zákona o hmotné nouzi, která výrazně pomůže Společenstvím vlastníků bytových jednotek (SVJ). Zákon nově obsahuje paragraf, podle kterého mohou dávky dostávat na účet přímo SVJ jakožto takzvaný zvláštní příjemce. Jak využít tuto novinku v zákoně vysvětlí zástupcům jirkovských i chomutovských SVJ ministerští úředníci a zástupci úřadu práce v pondělí 22. května v 16.30 hodin v jirkovském divadle u autobusového nádraží.

Město Jirkov Společenství vlastníků bytových jednotek o schůzce s ministerskými úředníky už informovalo za pomoci SMS. „Všem, na které mám telefonní kontakty, jsem rozeslala esemesky. Budeme rádi, když přijde co nejvíce lidí,“ řekla místostarostka Jirkova Dana Jurštaková. V Jirkově je 104 SVJ.

Schůzky se mohou zúčastnit také předsedové SVJ z Chomutova. Ten navazuje úzkou spolupráci se sousedním Jirkovem v pomoci společenstvím vlastníků jednotek v boji proti spekulantům. “Prvním krokem této začínající spolupráce je, že jsme vyjednali možnost chomutovským SVJ zúčastnit setkání s představiteli generálního ředitelství Úřadu práce ČR a Ministerstva práce a sociálních věcí, kteří budou jirkovským SVJ ukazovat postup, jak využít novely zákona o hmotné nouzi,” řekl náměstek primátora Jan Mareš.

Podle novely zákona o hmotné nouzi mohou úřady práce doplatek na bydlení i bez souhlasu klienta posílat k přímé úhradě nákladů na bydlení. A to buď majiteli bytu nebo subjektům, které nájemníkovi poskytují služby či energie s tím, že pokud majitel bytu neplatí povinné zálohy, považuje se za poskytovatele služeb právě společenství vlastníků jednotek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru