Klášterec chce opravit zříceninu Šumburk, potřebuje sehnat osm set tisíc korun
Zřícenina hradu Šumburk. Zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Město Klášterec nad Ohří chce opravit zříceninu hradu Šumburk. Trosky hradu jsou stále oblíbeným turistickým cílem, dokonce lidí, kteří mají zájem zříceninu hradu navštívit, přibývá.

Město nechalo zpracovat dokumentaci s nejkritičtějším místem zříceniny, což je torzo na západní hradbě hradu. Záchranné práce budou spočívat ve stabilizování současného stavu torza. Přepokládané náklady na opravu činí 831 tisíc korun.

Město chce peníze získat z programu Podpora obnovy kulturních památek, žádá také o příspěvek z Fondu Ústeckého kraje. V případě, že by se městu podařilo finance získat, chce se záchranným pracemi začít už letos. Až bude hrad bezpečnější, město také chystá cyklostezku, která povede z lázeňského areálu Evženie přes klášterecké sady.

Zřícenina hradu Šumburk se nachází asi tři kilometry západně od Klášterce v nadmořské výšce okolo 540 metrů. Gotický hrad byl založen v první polovině patnáctého století pány ze Šumburka. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru