„Panika, kouř. S malým dítětem jsem stála 40 minut v pyžamu na balkóně, “ popisuje požár na Kamenné žena
Hasiči požár likvidovali tři hodiny, po nich nastoupili do vyhořelého bytu vyšetřovatelé
Chomutov

Chomutov – Desítky minut hrůzy zažívali ve čtvrtek 27. dubna nájemníci panelového domu na Kamenné v Chomutově, kde krátce po páté ráno vypukl požár. Své nepříjemné zážitky popisují na sociálních sítí. Celý dům museli evakuovat hasiči, tři lidé skončili v nemocnici, nadýchali se kouře.

Požár zachvátil byt v prvním patře. Během chvíle byl celý dům plný kouře. Lidé panikařili, křičeli. Vzájemně se budili zvoněním na zvonky, boucháním do topení. „Nepřeji nikomu tohle zažít s malým dítětem. Nevidět, dýchat smrad, utíkat na balkon v pyžamu a hřát dítě. Myslela jsem, že budu prelejzat na balkon k sousedům,“ popisuje na sociální síti minuty hrůzy mladá maminka Sonya Sollnařová. Původně chtěla utéct z bytu ven, ale přes chodbu to nešlo. Všude byl dým a popel. Na balkóně strávila s dítětem v zimě přes 40 minut.

2704pozar5

Hasiči požár bytu kompletně zlikvidovali až po téměř třech hodinách. Tři osoby skončily v nemocnici, protože se nadýchaly kouře. Z bytů nad místem požáru byly dvě ženy převezeny na pozorování do nemocnice s dýchacími problémy. Nájemnice z hořícího bytu se po příjezdu hasičů na místo nacházela před domem v těžkém šoku, ale jinak nezraněná. I ona byla převezena na pozorování do nemocnice.

„Oheň vznikl z dosud nezjištěných příčin. Je prověřováno několik verzí – závada na elektrických spotřebičích, nedbalost uživatelky bytu a jako další verze by mohla být vzhledem k údajnému špatnému psychickému stavu uživatelky i její hrubá nedbalost.  V současné době probíhá ohledání bytu, ke kterému byli přizváni znalci z oboru elektro a chemie,“ řekla ve čtvrtek odpoledne policejní mluvčí Marie Pivková.

Lidem z vyhořelého panelového domu je připraveno pomoc město. „Od rána byly na místě pracovnice odboru sociálních věcí, lidem nabízely pomoc. Nikdo ji zatím nevyužil. Zkontaktovali jsme i předsedu družstva, “ řekl Tomáš Branda z chomutovského magistrátu.

2704pozar2

2704pozar3

2704pozar4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru