Chomutovsko – Po volební žalobě z Jirkova (psali jsme zde) rozhodl Krajský soud v Ústí nad Labem také ve věci stížností z Křimova a Výsluní. Stejně jako v prvním případě, ani zde justice neshledala žádné nesrovnalosti a všechny tři podání (dvakrát Křimov, jednou Výsluní) zamítla.

volby1311

Na rozhodnutí tak již z našich měst a obcí čeká pouze Chomutov, v tomto případě byly k soudu zaslány tři podněty. Jako první se ozvala prostřednictvím svého lídra Daniela Černého ve volbách vítězná strana PRO Chomutov, k její stížnosti se přidala strana TOP 09 a dále pak paní Iveta Nátherová. Krajský soud se rozhodl všechny tři žaloby projednávat jako jednu, podle soudkyně spolu vznesené námitky úzce souvisí.

Vzájemné spojení také částečně prodloužilo lhůtu pro zákonné projednání vznesených rozporů. „O stížnosti musí soud rozhodnout do dvaceti dnů ode dne, kdy byla podána," vysvětluje mluvčí Krajského soudu Lenka Lasovská. A vzhledem k tomu, že v jednom případě si soudkyně vyžádala doplnění a zároveň řeší všechny podněty jako jeden, ve lhůtě není problém.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru