Chomutov - Jedna ze soch na sloupu Nejsvětější trojice na hlavním chomutovském náměstí je poškozená. Hledá se viník. Ve středu po poledni to na svém facebookovém profilu oznámil primátor města Jan Mareš, který vyzval veřejnost se žádostí o pomoc.

Poškozená socha. Zdroj: facebookový profil Jana Mareše

"Rád bych touto cestou poprosil Chomutováky, aby pomohli při pátrání po neznámém vandalovi," napsal Jan Mareš. "Sloup neodmyslitelně patří od roku 1697 k historii města a k tváři náměstí. Řádění vandala je proto neomluvitelné," dodal primátor. Město případ nahlásilo policii, které může pomoci jakékoliv svědectví. 

"Policie prošetřuje, zda došlo k poškození v důsledku vandalismu či vlivem povětrnostních vlivů," uvedla ještě jednu z možných příčin poškození sochy mluvčí chomutovských policistů Marie Pivková.

"Poškozenou sochu necháme prozkoumat odborníky, kteří určí nejvhodnější způsob zrestaurování," sdělil primátor Chomutova.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru