Kadaň – Před osmi měsíci pánvičkou brutálně ubil svoji bývalou přítelkyni (článek najdete zde), půl roku nato mu Krajský soud vyměřil 16 let arestu. Bestiální vrah se odvolal a Vrchní soud v Praze před pár dny definitivně rozhodl. Milan Kaminski si odsedí o dva roky méně, tedy čtrnáct let.

soud307

Přesunuly se odstavce

Proč byl Kaminskému trest snížen? Podle vyjádření tiskového mluvčího Vrchního soudu Jana Fořta soudce čin překvalifikoval a změnil příslušný odstavec daného paragrafu, v odůvodnění se píše, že muž nevraždil s rozmyslem, nýbrž jednal impulsivně. Původně byl tedy zabiják odsouzen podle § 140, odstavec 2 Trestního zákona: „Kdo jiného úmyslně usmrtí s rozmyslem nebo po předchozím uvážení, bude potrestán odnětím svobody na dvanáct až dvacet let". Pražský soud čin přehodnotil a přehodil do odstavce 1: „Kdo jiného úmyslně usmrtí, bude potrestán odnětím svobody na deset až osmnáct let."

Plán nebo zkrat?

Těžko říci, kterak se v tomto případě zcela přesně rozpozná jednání úmyslné od impulsivního. Když ale Kaminski krajskému soudci sdělil: „Chtěl jsem ji zabít, zabil jsem" a ke svému bestiálnímu činu použil předem pod postelí připravenou pánev, na nějaké okamžité selhání vnímání to vážně moc nevypadá.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru