Most, Chomutov - Nová cyklostezka, která vyrůstá mezi Strupčicemi a Chomutovem, přivede kolaře až na Mostecko. Pokračuje její výstavba, která přijde na téměř osmdesát milionů korun. Přispěje na ni Evropská unie. Hotová má být za rok. Tato stezka je součástí páteřní cyklistické trasy od Nechranické přehrady přes Chomutov a Most, která vede dále v ose na Duchcov a Teplice.

Část stavěné cyklostezky ze Strupčic do Chomutova. Foto: Oldřich Hájek

Trasa stezky bude začínat v chomutovské ulici Tomáše ze Štítného, povede kolem Kamencového jezera a dále pak přes Otvice, Zaječice, Vrskmaň a odtud po hraně dolu Vršany až nad Strupčice, poblíž rozhledny Maják se bude stáčet k obci a skončí u strupčického sportovního areálu. Odtud pak může cyklista pokračovat po cyklotrase přes výsypku do Malého Března a dále do Havraně. Z Havraně se poté kolaři dostanou po cyklotrase a málo frekventované silnici do Líšnici, odkud vede značená cesta přes výsypku okolo hipodromu a golfového hřiště do Mostu.

U obce Strupčice už jsou položeny mnohasetmetrové základy budoucí cesty. "Vládne tam čilý stavební ruch," říká starosta obce Luděk Pěnkava. Obec novou stezky pro sportovce vítá. Její zprovozněním až do Strupčic se budou moci dostávat snadněji nejen chomutovští občané na už tak velmi navštěvovaný Sportovní areál ve Strupčicích, kde mohou využít tenisové kurty, bazén, plážový volejbal, minigolf nebo víceúčelové hřiště s mantinely.

Na trase Chomutov - Strupčice bude několik odpočinkových míst s dřevěnými lavicemi, stolem a přístřeškem i vyhlídkou na uhelný lom. 

Projekt financuje Ústecký kraj částkou 78,3 milionu korun za přispění dotace z ROPu Severozápad, která činí 66,5 milionu korun. Plánované dokončení cyklostezky se odhaduje na konec léta 2015. "Hlavním cílem projektu je zabezpečit další rozvoj kvality dopravní obslužnosti a propojení města Chomutov s jeho spádovou oblastí. Projekt si rovněž klade za cíl výrazně zvýšit podíl cyklistické dopravy a v neposlední řadě zvýšit bezpečnost cyklistů," uvádí Pavel Hajšman z Ústeckého kraje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru