Prunéřov – Jakkoliv neuvěřitelně to zní, na Chomutovsku došlo k další vážné dopravní nehodě. I tentokrát bylo zapotřebí asistence záchranářského vrtulníku, při neštěstí bylo zraněno pět osob. Jeden člověk byl letecky transportován do ústecké Masarykovy nemocnice.

dodavka17

Jel moc rychle

K havárii dodávkového vozidla došlo v 18 hodin u zadního průjezdu kolem prunéřovské elektrárny (poblíž vlakové zastávky Kadaň – Prunéřov). Podle námi zjištěných informací jela parta sedmi pracovníků z práce na elektrárně na ubytovnu v Kadani. Na rovné a vcelku přehledné silnici dostala dodávka smyk, pravou stranou kol zapadla do příkopu a po zhruba šedesáti metrech jízdy narazila do betonového kvádru. Náraz vymrštil auto do vzduchu, to se otočilo přes střechu a skončilo zpátky na kolech. „Podle předběžných šetření dostal řidič z důvodu vysoké rychlosti smyk a havaroval. Ve vozidle sedělo sedm osob. Veškeré další okolnosti nehody policie nyní zjišťuje," uvádí policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Jen pro upřesnění, řidičem byl mladík ve věku dvacet čtyři let, celá posádka byla slovenské národnosti.

vrtule306Tři hasičské jednotky

U nehody zasahovali tři jednotky hasičů (Elektrárna Prunéřov, Kadaň a Klášterec nad Ohří), zdravotníci a samozřejmě dopravní policie. Z nabouraného vozidla museli hasiči zraněné osoby vyprostit pomocí speciálního nářadí.

Nebyl připoutaný, letěl do Masaryčky

Pětice osob utrpěla při bouračce zranění, vyžadující lékařskou péči. „Čtyři lidé byli převezeni do nemocnice v Kadani, jeden člověk (nepřipoutaný spolujezdec na zadní sedačce) byl vzhledem k mechanismu nehody letecky transportován na Traumacentrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. U všech zúčastněných se jedná o zranění lehčího charakteru," upřesňuje mluvčí záchranky Pavel Šebesta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru