Jirkov – Počet svateb v Jirkově rok od roku klesá, v roce 2013 oddávali místní zastupitelé sto třináct dvojic. Sedmdesát z nich si řekly své ano na zámku Červený hrádek. O rok dříve se v Jirkově oddávalo sto šestatřicetkrát a například v roce 2009 bylo svateb téměř o sto více.

svatba27

Klesají ale i rozvody

„Statistika městského úřadu sleduje obřady, které se odehrají přímo na radnici či ve spádových obcích a na zámku Červený hrádek. V tabulkách jsou evidovány i počty rozvodů, loni jich bylo 71. V již zmíněném roce 2009 jich bylo 95," říká referentka jirkovského městského Eva Dušková.

Svatby lze uzavírat na městském úřadě vždy v sobotu a první pátek v měsíci v obřadní síni, a to od 9 do 16 hodin nebo na zámku Červený hrádek v těchto termínech: 21. a 28. 6., v červenci 12., 19. (venkovní) a 26., v srpnu 2., 16., 23. (venkovní) a 30. V září pak jsou dva vyhrazené dny - 13. a 20., v říjnu 11.

Svatba za tisíc

Snoubenci si také mohou po konzultaci s matrikářkami vybrat jiné vhodné místo než obřadní síň úřadu či zámku nebo zvolit jiný čas konání obřadu. V těchto případech činí poplatek 1 000 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru