Chomutov – Až pětatřicet zaměstnanců Technických služeb nyní můžete denně potkat v chomutovských ulicích se sekačkami a hráběmi. A zatímco loni první etapa seče začala na začátku května, letos se na trávnících pracuje už od počátku dubna.

sececv75

Ochrana proti parazitům

Dřívější start způsobila mírná zima, Technické služby se však podle svých slov zaskočit nenechaly. „Technické služby trávník udržují nejen z důvodu estetického, ale také proto, aby se v něm nemnožili parazité nebo nedocházelo ke květenství trav, na které mohou být lidé alergičtí. Pracovníci se tedy neřídí pouze předepsaným harmonogramem, ale flexibilně se přizpůsobí i dřívějšímu datu začátku seče," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

Péči o trávník pracovníkům v minulých dnech trochu ztěžoval déšť a vítr. „Mokrou trávu je totiž obtížnější shrabat a vítr často rozfoukával hromádky. Naši zaměstnanci se však i s nepřízní počasí dokáží poprat a svou práci zvládají velmi kvalitně," uvádí vedoucí provozovny Veřejné zeleně Technických služeb Daniel Voborník.

Traktůrky a kosy

Technika je pro údržbu zeleně dobře připravená a dosud nezklamala. V ulicích je denně šest traktůrků, jeden mulčovač a devět motorových kos. Celkem o trávníky pečuje až pětatřicet lidí, část z nich obsluhuje techniku, další shrabávají trávu. Technické služby také předcházejí možnému poškrábání či znečištění majetku lidí. Při sekání trávy u parkovišť totiž plachtou brání odlétávání kamínků či trávy k vozům, podobně je tomu i při práci u nízko položených oken a podobně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru