Chomutovsko - K případu došlo v pátečních (2.5.) nočních hodinách. Dvaačtyřicetiletý zloděj z Ústí nad Labem ukradl v německém Erfurtu osobní auto značky Škoda Octavia. Místní policie krádež okamžitě zaregistrovala a pronásledovala řidiče až do České republiky.

Policejní honička přes několik okresů. Řidiče nakonec chytili. Foto: Policie ČR

Jestli si Ústečan myslel, že za hranicemi bude klid, hodně se zmýlil. Pro „návrat“ do republiky zvolil hraniční přechod Krásný Les (20 kilometrů od Ústí nad Labem). O jeho ostudném kousku již v této chvíli čeští policisté ale samozřejmě věděli. „Na základě dlouholeté příhraniční spolupráce nás německá policie o pronásledování samozřejmě vyrozuměla. To pokračovalo přes Ústí nad Labem, Teplice a Most. Muž byl po celou dobu výstražným a rozhlasovým znamením s červeným nápisem STOP opakovaně vyzýván k zastavení vozidla,“ popisuje situaci policejní mluvčí Marie Pivková.

Najížděl na policisty

Veškeré výzvy ale byly zcela marné. Šofér pokyn k zastavení vozidla absolutně nerespektoval a ujížděl po silnici 1/13 (koridor) přes Komořany směrem na Chomutov. V tuto chvíli ukazoval jeho tachometr 170 km/h. „V Chomutově, před kruhovým objezdem u nákupního centra Baumax, policisté zahradili cestu služebními vozidly. Pachateli se ale zátaras podařilo objet vpravo mimo komunikaci po travnaté ploše. Přitom najel na zakročující policisty, kteří stáli na kraji komunikace v reflexních vestách s červenými svítilnami. Mužům zákona se v poslední chvíli podařilo před vozidlem uskočit, jedna z policistek však upadla a lehce se zranila,“ uvádí dále mluvčí a dodává, „mostečtí kolegové pokračovali nadále v pronásledování pachatele, který byl v součinnosti s chomutovskými hlídkami směrován mimo obydlenou oblast do Bezručova údolí.“

Tady jízda skončila

Právě v „Bezručáku“ bláznivá jízda skončila. „Tady byl pachatel zadržen hlídkou dopravní policie pomocí donucovacích prostředků zahrazení cesty služebním vozidlem a hrozbou namířené střelné zbraně,“ dokončuje Pivková.

Hrozí mu šest let „báně“

Tímto ale příběh nekončí. „Policejní komisař obvinil muže z trestných činů krádeže a násilí proti úřední osobě. Jmenovanému hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na 6 let. Jelikož se pachatel pokusil uprchnout a přitom bezprostředně ohrozil na životě několik zasahujících policistů, podal policejní komisař podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ rozebírá další kroky chomutovská mluvčí.

A nyní pozor, absurdita na závěr

Ani vzhledem k výše popsanému neshledala ve věci dozorující státní zástupkyně vazební důvody a muže propustila na svobodu.

POLICEJNÍ VIDEO:

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru